Dentálna starostlivosť

(KR 8/2012)

Starostlivosť o chrup psa je veľmi dôležitá, ak uňho chcete predísť predčasnej strate zubov. U psov sa zubný kaz nevyskytuje tak často ako u ľudí, majú však väčší sklon k zápalu ďasien, ktorý môže spôsobiť, že v nich zub nedrží pevne. K ochoreniam chrupu sú najviac náchylné spoločenské plemená a psy kŕmené mäkkou stravou. Pri kŕmení konzervovanou potravou sa častejšie vyskytuje zubný kameň.
PARAGON HEDGEHOG Ježko 6 cm – obľúbená pochúťka PARAGON v tvare ježka už aj v menšom prevedení 6 cm pre menšie plemená

Malé šľachtené plemená mávajú zuby uložené príliš blízko seba, čo spôsobuje, že sa medzi nimi množia baktérie podporujúce vznik zubného povlaku. Doňho sa ukladajú minerálne látky zo slín, čím sa vytvára zubný kameň, vyvolávajúci podráždenie a zápal ďasien. Dentálna hygiena je preto u psov rovnako dôležitá ako u človeka. Okrem pravidelného čistenia chrupu fungujú v rámci prevencie jeho ochorení aj dentálne pochúťky.

Jedlá zubná kefka je pre psa a jeho majiteľa ideálnou ľahkou možnosťou, ako pomôcť vyčistiť jeho chrup s využitím prirodzeného inštinktu hrýzť. Čistenie je mimoriadne dôležité u psov, ktorí sú pravidelne kŕmení mäkkou stravou. Špeciálna vstrekovacia technológia, používaná pri výrobe produktov PARAGON, umožňuje vytvoriť veľmi realistické tvary zubnej kefky s mnohými zaoblenými bodmi, ktoré pomáhajú vyčistiť aj menšie medzery medzi zubami.

Produkty pre dentálnu starostlivosť PARAGON sa vyrábajú v Holandsku, sú vyrobené výlučne na rastlinnej báze s vlákninou a neobsahujú žiadne chemické prísady. Sú navrhnuté tak, aby pomáhali vyčistiť zuby, osviežiť dych a podporovali psov v ich prirodzenom inštinkte žuť. Výrobky dentálnej hygieny PARAGON pre psov sa vyrábajú zo surovín na báze škrobu a zeleniny, ako sú pšenica a zemiaky. Výhodou je, že tieto látky pochádzajú z obnoviteľných zdrojov a sú výlučne rastlinného pôvodu. Majú tiež vysokú nutričnú hodnotu, neobsahujú mäso a sú bez cukru – nezaťažujú tráviaci trakt, preto sú vhodným doplnkom pre udržanie zdravia vášho domáceho miláčika. Použitie obilného alebo zemiakového škrobu ako hlavnej zložky zaručuje, že výsledkom sú veľmi chutné, jedlé a ľahko stráviteľné žuvacie maškrty s nízkym obsahom tuku, preto môžu byť konzumované denne. Pochúťky VEGGIES sú navyše bezlepkové a obsahujú extrakt z klinčeka s antibakteriálnym účinkom. Ba čo viac, obsah vlákniny podporuje trávenie a stimuluje množenie a rast prospešných baktérií žijúcich v psom tráviacom trakte.

Ďalším dôležitým faktorom sú veľmi priaznivé vlastnosti použitých surovín, umožňujúce vyrábať výrobky rôznych tvarov pomocou jedinečných výrobných postupov. Vďaka špeciálnej technológii výroby a receptúre výrobky dentálnej hygieny pre psov PARAGON ostávajú dlhodobo čerstvé, mäkké, nevysychajú a zachovávajú si čerstvosť a kvalitu. Široká ponuka výrobkov PARAGON rôznych textúr, tvarov a zložiek je veľmi populárna. Vďaka unikátnej kombinácii výhod žuvacie pochúťky PARAGON všetky psy obľubujú a majitelia vyhľadávajú. Maškrty na žuvanie sú príjemné, zdravé, pomáhajú čistiť zuby a osviežiť dych. Tým, že svojho psa obdaríte pochúťkou, sa zároveň staráte o zdravie jeho chrupu i celej tráviacej sústavy. Mnohí majitelia, ktorí vyskúšali žuvacie pochúťky pre psov, vedia, že prispievajú k blahu ich maznáčika. Dentálna hygiena je dôležitá ako pre psa, tak aj pre jeho majiteľa – dych psa nesprevádza nepríjemný zápach, je hravejší a dostáva od majiteľa pozornosť, akú si zaslúži. Navyše, čistota zubov a zdravý tráviaci systém mu pomáha zostať zdravým, aktívnym a šťastným. Celý proces výroby prebieha v Holandsku pod dôkladnou kontrolou za mimoriadnych hygienických podmienok, čo umožňuje zachovať najvyššiu kvalitu a vytvoriť produkty, ktorým sa konkurenti nemôžu vyrovnať. Pri kúpe produktu dentálnej starostlivosti je veľmi dôležité sledovať jeho kvalitu a nepodľahnúť lákavej ponuke menej kvalitných lacných napodobenín.

Originálne výrobky PARAGON na českom trhu výhradným právom dováža a distribuuje spoločnosť AKVÁRIUM KOBOLKA ČR s.r.o. Olomouc.

Publikované z tlačenej verzie magazínu Kynologická revue č. 8/2012